Hírek

Vízreszálltunk, avagy élménybeszámoló sárkányhajó-versenyen járt a Nem Adom Fel Kávézó

Az NTone Event jóvoltából 2017.  május 31-én  a Nem Adom Fel Kávézó team-je is résztvehetett az Integráció Határok Nélkül Kupa című rendezvényen. E program keretében lehetőségünk nyílt egy versenyen résztvenni, ahol próbáratehettük gyorsaságunkat, kreativitásunkat, kipróbálhattuk, miképpen tudunk együtt dolgozni a vízen.

2017 május 31-én a Nem Adom Fel Kávézó apraja-nagyja összegyűlt, s egy közös sárkányhajózásra indult a Velencei-tavon. Már Sukoró felé robogva is jó hangulatban, eszmecserékkel telt az út, ám a móka s a kihívás később hágott a tetőfokára. Miután eljutottunk az evezőtábor helyszínére, mindenki kapott egy karszalagot, Hungarian Open Mind-felirattal. Ezután sportruhába bújtunk, bekentük magunkat naptejjel, majd egy pezsdítő reggeli tornán vehettünk részt Csollány Szilveszter közreműködésével. A frissítő mozgás után megreggeliztünk, majd elindultunk feltérképezni a sárkányhajókat. Az élményhajózás során a tapasztalt kormányos,  s a szakmai vezetők segítségével  verbuválódott kis csapatunk legénységgé. Mindenkinek fontos szerep jutott: a dobos és az evezőket mozgatók feleltek a helyes irányért, s tartották egyensúlyban a csónakot, az utasok pedig agitáltak minket jelenlétükkel. A kormányos s az önkéntesek segítségével vízbeesés nélkül hajóba szálltunk, s megkezdődött a közös móka: megtettük az 1. próbakört. Az egyik legfontosabb szerep a dobosnak jutott, hiszen ő szolgáltatta az ütemet az evezéshez. 18-an ültünk a hajóban, s Anna Lilla segítségével igyekeztünk tartani az ütemet.  Emellett nagy kihívás volt összehangolni, hogy mindenki egyszerre indítsa útnak a lapátokat, de úgy vélem, a próbakör után mindenki rákapott az élmény ízére.

A nagy izgalmakra s a sok mozgásra való tekintettel elfogyasztottunk egy-egy adag bográcsost kenyérrel. Ezután lehetőségünk nyílt felülni különböző járművekre, motorokra, autókra pattanhattunk fel. Aki kicsit más tempóra vágyott, a lovaskocsikázással és az elektromos kisvonattal szemlélhette a tájat, az embereket.

13 00-kor szálltunk újra vízre, s ekkor mutathattuk meg magunknak és másoknak is, hogy a Nem Adom Fel-lelkület a sportban és szórakozásban is bennünk él, s hogy milyen is az, amikor egy csónakban evezünk. Minden erőnket bevetve nekiindultunk, s a siker nem maradt el: 4. helyet sikerült elérnünk. E sikerhez nagyban hozzájárult a szakértő és segítőkész csapat, a kormányosok, s a felszerelést ellenőrző önkéntesekkel együtt.

A szervező mellett a VVSI és a Dragon Aqua is szakértői segítséget nyújtott a balesetmentes szórakozás lebonyolítása érdekében. Az egyik legjobb élmény az volt számomra, hogy e programon kortól függetlenül bárki résztvehetett, idősebb és fiatalabb egyaránt bevethette tudását s erejét. Az egyik legnagyobb hajtóerő úgy vélem, az egymásra való odafigyelés és a humor volt itt is, hiszen egyaránt jót nevettünk, mikor összekoccant egy-egy lapát, vagy amikor az evezés hevében mindannyian lefröcsköltük egymást vízzel.


Az eredményhirdetés után büszkén s élményekkel telve hazaindultunk.