Spirál / Filmvetítés és közönségtalálkozó

2022. MÁRCIUS 16., SZERDA, 18:00–20:00

Spirál (100′, 2020) / Filmvetítés és közönségtalálkozó
A film vetítése után beszélgetés és közönségtalálkozó lesz.
Vendég: Kiss Diána Magdolna,színésznő
Moderátor: Köleséri Sándor
A belépés ingyenes!
A filmet magyar hanggal, angol felirattal fogjuk vetíteni.
Leírás:
Egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól, egy elszigetelt, varázslatos világ. Halak, madarak, vadállatok békésnek tűnő otthona. A felszín alatt azonban titkok lappanganak és az évszakok körforgásával együtt a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története is beteljesedik. Lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről.
A Spirál Felméri Cecília kolozsvári rendező (Boldogságpasztilla, Végtelen percek, Mátyás, Mátyás, Kakukk) első nagyjátékfilmje. Korábbi alkotásai több rangos nemzetközi filmfesztiválon vettek részt, Felmérit a CineFest-en „A jövő reménysége díj”-jal, a Magyar Filmszemlén a „Legígéretesebb fiatal tehetség díj”-jal ismerték el. Felméri valamennyi korábbi munkáját Muhi András producerrel készítette, közös munkájuknak mintegy megkoronázása a mostani játékfilm.
A film főszereplői az Oscar-jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről Európai Filmdíjas színésznője, Borbély Alexandra; a Pororoca című filmbeli alakításáért több rangos nemzetközi filmfesztiválon a legjobb férfi főszereplő díját kiérdemlő, az Arany Medve-díjas Anyai szív sztárja, Bogdan Dumitrache román színművész (Pororoca, Legjobb szándék) és Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Fehér Isten, Az Úr hangja).
A Spirál látványtervezője Cseh Renátó, operatőre Réder György (Brazilok, Lajkó, cigány az űrben), a jelmeztervező Ferencz Zsófi.
(port.hu)

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre

https://fb.me/e/2hF4XSyxF

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!